Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Анонси от последните дни

by Атанас Цветанов on ноември 11, 2010

Правителството на ГЕРБ намали осигурителната вноска с 0,2% като по този начин помага на бизнеса и дава устойчивост на основната социална защитна мрежа, каквато е държавното обществено осигуряване. Това каза вчера министър Тотю Младенов, като обясни, че с бюджета за държавното обществено осигуряване за 2011 година се постигат две основни цели:

  1. намаляване на дефицитът натрупан в ДОО, който е над 2 млрд. лв. с 699 млн. лв.
  2. гарантиране на социалната защита на всички български граждани, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

В същото време председателят на НДСВ Христина Христова подчерта на пресконференция във Видин, която е част от кампанията на НДСВ срещу Бюджета „Борисов”, че въпреки всичко 340 млн. лева от приходите от осигуровки, предназначени за лечение, ще отидат при чиновниците в Министерството на здравеопазването. Ще харчим пари от осигуровките за администрацията на министерството, което е недопустимо по закон, категорична бе Христова.
Христина Христова подчерта, че бюджетът „Борисов” е насочен срещу младите хора, защото за пръв път в историята ни толкова малко пари – 3.3% от БВП, се отделят за образование, при положение, че досега парите никога не са били по-малко от 4% от БВП.
Вместо в кризата приоритети да бъдат образованието, младите хора и науката, приоритетът е МВР – 100 млн. ще бъдат дадени само за подслушване на хората. За НДСВ такъв бюджет без политики и реформи не е приемлив, каза Христова.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: