Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Симеон Дянков: повече пари има за социална политика и заетост

by Атанас Цветанов on януари 17, 2011

“Тази година има повече пари за здравеопазване, повече за отбрана и сигурност – защото и там трябва да се плаща по международни ангажименти; повече пари има за социална политика и заетост”, казва вицепремиерът и министър на финансите в интервю, публикувано на сайта на министерството.

Според думите на министъра, по равнището на държавния дълг към БВП България е изместила Люксембург от второто място и само Естония е пред нас. Към ноември 2010 г. държавният ни дълг е едва 14.4% от прогнозния БВП, което означава, че сме по-дисциплинирани от Люксембург.

През 2011 година се очаква свиване на преразпределението на приходите през бюджета на държавата до 35%. Така през годината ще останат повече пари на разположение на бизнеса.

“Няма промяна в данъците, пенсиите и заплатите на хората. В даден момент, ако изпълнението на бюджета го позволява, ще видим и какви са възможностите за гъвкавост по отношение на политиката по доходите на хората. И там много ни критикуваха, но е много голям успех, че запазихме нивата на пенсиите и заплатите, не увеличихме данъците. Това е.”, коментира министър Дянков.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: