Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Договореност за минималните осигурителни прагове за длъжностите в здравеопазването

by Атанас Цветанов on февруари 28, 2011

Синдикатите и работодатели ще внесат днес в Министерство на труда и социалната политика нова договореност по отношение на минималните осигурителни прагове за длъжностите и професиите в здравеопазването. Това съобщава на сайта си Конфедерация на независимите синдикати в България.

Очаква се с подписването на новата договореност да се реши проблема с въвеждането на новия класификатор от януари 2011 година, с което се създаде социално напрежение в сферата на здравните услуги.

До проблема с намаляване на работните заплати се стигна при преминаването на сестрите и акушерките в графата аналитични специалисти, като по този начин се изравниха минималните им осигурителни прагове с тези на лекарите. Това от своя страна доведе до намаляване на работните заплати, поради увеличаване на осигурителната тежест.

Синдикатът КНСБ алармира за възникналия проблем и стана инициатор на отраслова среща в Министерство на здравеопазването, която даде старт на решаването на проблема.

На днешното заседание ще се направи опит да се урегулират проблемите с класификатора за около 200 хиляди работници и служители, в т.ч. и здравни служители.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: