Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Приоритет на МТСП са инвестициите в работните места

by Атанас Цветанов on март 11, 2011

Инвестициите в работните места са приоритет на МТСП в политиката по заетостта. Това заяви социалният министър Тотю Младенов на среща с генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу в МТСП днес.

Министър Младенов представи дейността на МТСП в областта на пенсионната реформа, регламентирането на надомната и дистанционната работа и колективното трудово договаряне.

По време на срещата, Тотю Младенов запозна Шарън Бъроу с дейността на Главна инспекция по труда за защита на трудовите права на работниците и служителите и забавените плащания за работни заплати. МТСП помага на работниците и бизнеса в борбата им с нелоялната конкуренция, подчерта той.

В България социалният диалог е ефективен, отбеляза генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу. Тя представи международната роля на синдикатите като социални партньори за разработване и прилагане на национални политики по Глобалния пакт за заетост на Международната организация на труда.

На срещата присъстваха президентите на КТ „Подкрепа” и КНСБ Константин Тренчев и Пламен Димитров.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: