Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Споразумението за пенсионната реформа – факт

by Атанас Цветанов on ноември 1, 2010

След дълги преговори правителство, синдикати и работодатели стигнаха до консенсус за параметрите на пенсионната реформа и поставиха подписите си под споразумение.

“Ако работодатели и хора си плащат своите осигуровки, 2015 излизаме на 0% дефицит и до 2035 гарантираме стабилност на пенсионната система. Ако не направим това, което днес сме се споразумели, в момента дефицитът е 2 млрд., а той може да нарасне двойно и тройно през годините”, заяви премиерът Борисов.

Всички гледни точки по темата:

“Да бъде тя устойчива и да има възможност за адекватни пенсии”, заяви министър Тотю Младенов за пенсионната система.

“Стигнахме до много добре решение, което се подкрепя от всички. Това е важно за една реформа, за да успеем. Духовната криза е по-страшна. Финанси винаги могат да се намерят, ако знаеш какво правиш”, каза финансовият министър Симеон Дянков.

“За нас постигнатото споразумение е възможният и добър компромис”, заяви Пламен Димитров от КНСБ.

“Аз искам лично да благодаря на премиера, че на няколко пъти той се намесва, за да може да ускори този процес и да се стигне до днешното споразумение”, коментира Константин Тренчев от КТ “Подкрепа”.

“Не е полезно да се отлага пенсионната реформа и ние приветстваме решителното поведение на министър-председателя за провеждането на тази реформа”, съобщи председателят на Българска стопанска камара Божидар Данев.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: