Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Социалното министерство взима пари за пенсии от митниците

by Атанас Цветанов on май 14, 2011

Парите за еднократната помощ на пенсионерите да дойдат от Агенция „Митници”. С това предложение излезе в четвъртък социалният министър Тотю Младенов.

“Говорих с Ваньо Танов и той ме увери, че тази година приходите на агенция “Митници” са много по-големи от миналата година и с тях ще можем да покрием част от необходимите средства за отпускане на еднократна помощ за пенсионерите в размер на 136 лева”, каза Младенов.

По-рано тази седмица в интервю за БНТ изпълнителният директор на НАП коментира, че увеличените приходи в митниците не са причина за оптимизъм. “Не трябва да се гледат поотделно двете агенции – Националната агенция за приходи и Агенция „Митници”, тъй като всичко това, което постъпва при тях в плюс, като ДДС от внос от трети страни, в същия месец фирмите декларират при нас със знак минус. Тоест, всяко едно преизпълнение при тях, при нас се отразява със знак минус”, коментира Стефанов.

Независимо от това, че бюджетът за първите три месеца на годината е на червено, пак могат да се намерят средства за еднократните плащания, смята социалният министър. Той поясни, че засега не е ясно дали всички пенсионери ще получат добавката или само тези с пенсии под 230 лв.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: