Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Заместник-изпълнителния директор на НАП е понижен. Данъчен №1 под въпрос

by Атанас Цветанов on юни 9, 2011

Досегашният директор на Териториална данъчна дирекция във Велико Търново Христо Костадинов от вчера е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) с ресор “Контролна дейност”. Досегашният заместник-изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов е понижен и става териториален директор на агенцията в София, а Светлана Паунова, която досега изпълняваше тази длъжност вече ще е заместник директор на ТД на НАП в столицата и ще отговаря за обслужването на клиенти.

Промените станаха ясни на среща между вицепремиера Дянков и изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, провела се във вторник следобед. Основните мотиви за кадровите промени са неефективния данъчно-осигурителен контрол, включително борба с измамите в най-голямата териториална структура на НАП – тази в София. Г-н Атанасов ще има възможност да направи всички необходими структурни, организационни и персонални промени, за да се подобри качеството на работа в НАП София. Оценката на финансовия министър и директора на НАП е, че софийската дирекция има незадоволително представяне в контролната дейност и противодействието на измамите, стана ясно на срещата.

Промените обаче продължават, заяви вчера вицепремиера в сутрешния блок на bTV. Дянков обясни, че е заварил доклади за минали години, в които има данни за фиктивен износ, при който се укриват ДДС и акцизи. “Става въпрос или за мързел, или някакви негласни разбирания, които са явно на различни нива. В смисъл това не нещо, което днес е станало. Което означава, че експерти и инспектори не си вършат работата с много години”, добави вицпремиерът.

На въпроса дали и данъчен №1 Красимир Стефанов ще бъде сменен, Дянков обясни че “и това може да стане, ако ДДС измами и този тип неща, които с десетки години не са решавани, продължават да не се решават”. Оставането му на пост ще зависи от по-високата събираемост през следващите един-два месеца.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: