Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Здравната каса започва проект „Електронна рецепта”

by Атанас Цветанов on август 4, 2011

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започва разработката на проект „Електронна рецепта”, съобщиха днес от институцията. Целта на проекта е изграждането на централизирана “онлайн” система, която да обхваща дейностите по предписването и отпускането на лекарствени продукти, медицински изделия и храни за специални медицински цели. Това включва регистрация, изпълнение и управление на електронни рецепти, които съдържат лекарства, заплащани напълно или частично от НЗОК.

Предвидено е проектът пилотно да бъде реализиран на територията на РЗОК-София град.

Въвеждането на електронна рецепта ще улесни и пациентите, и лекарите, защото ще даде възможност при допусната грешка при изписването на лекарствата тя да бъде отстранена веднага, без да се налага повторно посещение при лекаря.

С реализацията на този проект ще се подобри и контролът от страна на НЗОК по предписване и отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и храни за специални медицински цели, като той ще се осъществява в реално време.

Новият проект ще даде възможност да бъде направен анализ на потребностите, проблемите и ползите от въвеждането на “онлайн“ отчитане в системата на НЗОК, както и да се упражнява по-детайлен контрол върху постъпващата информация.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: