Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Дефицит в бюджета на НОИ от 250 млн. лева към края на август

by Атанас Цветанов on октомври 5, 2011

Национален осигурителен институт

Дефицитът в бюджета на Националния осигурителен институт (НОИ) към края на август е 250 милиона лева, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков в петък.

По-рано през септември, новият управител на Националният осигурителен институт Бисер Петков посочи, че за първите 7 месеца от годината е налице изоставане в приходите в осигурителния институт спрямо планираното за този период с 208 милиона.

Тези данни показват негативна тенденция на увеличаване на бюджетния дефицит на Държавното обществено осигуряване.

В тази връзка председателят на социалната комисия Драгомир Стойнев изрази опасенията си, че до края на годината дефицитът на общественото осигуряване ще достигне 400 млн. лв., а тази сума ще се наложи да бъде покрита от фискалния резерв.

Министър Дянков съобщи, че сумата за покриване на недостига ще бъде компенсирана от постъпилите допълнителни приходи от Агенция “Митници”. Той посочи, че в тази тежка икономическа година, България е единствената страна в Европейски съюз, която увеличи минималната работна заплата и вдовишките пенсии.

„Това означава, че социалната политика на правителството е успешна и може да си позволи това за разлика от голяма част от държавите в Европа“, коментира Дянков.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: