Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

КНСБ запознават завършващите 12-и клас с техните основни трудови и осигурителни права

by Атанас Цветанов on октомври 5, 2011

За първи път през тази учебна година всички ученици от 12-и клас ще бъдат запознати с основните си трудови и осигурителни права. Идеята, която е част от новият образователен проект на КНСБ „Моето първо работно място”, ще се реализира със съдействието на специалисти от синдиката в часовете на класния ръководител. Това съобщи председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Планирано е „лекторите” на Конфедерацията да обсъждат трудово-правни въпроси в над 3200 паралелки в 275 населени места в страната с над 67 500 зрелостници.

Синдикатът на българските учители е подготвил помагало за класните ръководители на 12-и клас, наречено “Моето първо работно място”, по което те могат да преподават.

В него се съдържа информация за основните трудови и осигурителни права на всеки служител и работник – как се сключва трудов договор, каква е нормалната продължителност на работното време, размерът на почивките и отпуските, информация за професионалната квалификация и работните заплати и др.

Проектът „Моето първо работно място” ще стартира от средата на месец октомври.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: