Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Проверяваме трудов договор, осигурителен доход и ДЗПО в НАП

by Атанас Цветанов on януари 10, 2012

Национална агенция за приходите

Стартира още една данъчно-осигурителна кампания на НАП за предоставяне на електронни услуги без електронен подпис. Всички физически и юридически лица ще може да проверяват в НАП данни за трудови договори, осигурителен доход, допълнително задължително пенсионно осигуряване и други услуги, чрез безплатен персонален идентификационен код (ПИК).

За целта от утре във всички офиси на НАП лицата ще могат да подадат заявление за получаване на ПИК. Кодът ще е 12 разряден и за в бъдеще ще се използва и за тонално набиране и получаване на персонална информация от call центъра на НАП.

На практика с такъв код лицето ще влезе с идентификатор ЕГН или БУЛСТАТ и ще се проверява например дали трудовият му договор е деклариран, на колко часа е сключен и т.н.

В бъдеще може да се подават удостоверения и за достъп до сметката на лицата и за определени плащания.

Заявлението за ползване на електронни услуги, предоставяни от НАП, чрез персонален идентификационен код вече е публикувано на сайта на агенцията.

{ 3 comments… read them below or add one }

Златка Петрова януари 11, 2012 в 10:29

Аз ли нещо не разбирам или това е повторение на услугата , която и досега имаме но от НОИ.

Отговор

Антония Станева април 22, 2012 в 09:38

Здравейте,ходих на интервю за работа и ми казаха,че ще ме осигуряват на 510 лв. Какво означава това – че това ще бъде заплатата ми по трудов договор?

Отговор

Камелия Илчева април 26, 2012 в 23:39

Здравейте,
Трябвало е да зададете въпроса на бъдещия си работодател.
По принцип двете неща са различни – може да сте на минимална работна заплата, а минималният осигурителен доход за длъжността ви да е много по-висок. В този случай осигуряването ще е на този праг, а като пари ще получавате заплатата си минус осигуровките (на МОД) и данъка.

Отговор

Leave a Comment

Previous post:

Next post: