Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

По-високи заплати само при повишаване на производителността

by Атанас Цветанов on януари 28, 2011

Против настояването на КНСБ за увеличаване на минималната работна заплата с 50 лв., се обявиха Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и нейните членове.

Според БТПП дискусия може да има, само при наличие на статистика за повишаване производителността на труда. Без такава оценка, всичко друго е предпоставка за неустойчиво развитие, което може да има отрицателно въздействие върху стабилността на икономиката.

“И сега има фирми, в които се повишава възнаграждението, но това е резултат на тяхните икономически успехи, на по-добро управление и по-висока производителност. В такива случаи ние ще сме първите които ще се обърнат към фирмите с препоръката ВЕДНАГА ВДИГАЙТЕ ЗАПЛАТИТЕ. Във фирми, където наистина растат приходите и производителността и това не се отрази в заплатите на работниците и служителите, не бива да се разчита на нищо добро, защото заплатите са основния механизъм за задържане на ценните работници”, се посочва в становището на БТПП.

{ 2 comments… read them below or add one }

Стоян Петров януари 28, 2011 в 20:35

По-високи заплати, нанай ше ги гледаме през крив макарон.

Отговор

Иван Стаменов февруари 6, 2011 в 17:47

Ако в някоя фирма има по-голяма производителност от тази в германия да речем – дори ако е три пъти по-голяма, тези български работници ще взимат ли три пъти по-големи заплати от своите западни колеги? ? Аз познавам такива..

Отговор

Leave a Comment

Previous post:

Next post: