Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

НАП ще провери 264 души на висши държавни длъжности

by Атанас Цветанов on януари 31, 2011

Националната агенция по приходите (НАП) ще провери 264 души, заемащи висши държавни длъжности, съобщиха от агенцията.

Изпълнителният директор на приходната агенцията Красимир Стефанов призовава проверяваните писмено да изразят съгласието си да бъдат оповестени данните от техните проверки.

Сметната палата е установила, че тези лица са пропуснали да декларират част от имуществото си в декларациите, изисквани от Закона за публичност на имущество на лицата, заемащи висши държавни длъжности. Пропуските са най-разнообразни – от необявени покупки на леки автомобили на съпрузи и съпруги, до недекларирани хонорари, апартаменти и парцели.

Проверките на НАП ще обхванат всички приходи и разходи съответно на проверяваните лица и техните съпрузи и съпруги. Също ще се изследва дали официално обявените им доходи съответстват на семейното имущество. Средният срок за една подобна проверка е 3 месеца.

Според данъчните закони, ако се установи несъответствие на доходи и имущество, инспекторите на НАП начисляват пълния размер на укрития данък заедно с лихвите. При открити данни за данъчно престъпление, материалите се предават на прокуратурата. В наказателният кодекс предвиденото наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода до 8 години и конфискация на цялото или част от имуществото на лицето.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: