Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

И Бойко ухажва майките

by Атанас Цветанов on юни 19, 2011

След като преди месец президентът се застъпи за майките, днес това направи и премиерът Бойко Борисов.

“Възложил съм на Симеон Дянков да провери какво трябва да променим, за да може майките, които неправомерно са взели пари за гледане на деца, да ги връщат без лихвите”, съобщи днес премиерът Бойко Борисов на посещение във Варна.

По думите му финансовия министър му е докладвал вчера, че са необходими промени в три закона. Предстои Дянков да уточни и с какви инструменти може да се направи това.

През януари от осигурителният институт съобщиха, че около 2000 майки “неправомерно” са получили обезщетение и трябва да върнат над 2 млн. лв. заедно с лихвите.

Проблемът с “неправомерно” взетите майчински не е от вчера. През 2006 година тройната коалиция промени Кодекса за социално осигуряване и позволи на Националния осигурителен институт да тълкува “настаняване в детско заведение” като записване в детска градина. Преди това текстът от нормативния документ се е приемал като “изоставяне в социален дом”.

Дали всичко това е предизборен популизъм или най-високопоставените мъже на страната са истински загрижени за майките и бъдещото поколение, нека всеки сам да прецени.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: